Isnin, 17 Oktober 2011

Tinggal yang lama

Terbaru hujung minggu chegu ke KK mencari HP baru kerana yang lama agak uzur dengan beberapa fungsi terutama calling putus-putus dan rosak kamera depannya.

Dah tiga kali chegu kelua, masih tercari-cari HP yg sesuai.

Dulu, Sony Ericsson Xperia X1i, mggunakan perisian win Mobile 6.1. Pada hemat chegu amat mudah window mobile ni tapi macam sudah tiada HP yg menggunakan WinM ni.

Maka ni la yang berkenan di hati. Samsung Galaxy S2.


specification
:  Dual Core 1.2GHz processor
:  8MP AF camera (back) + 2MP VT (front)
:  Full HD (1080p) Record & Playback video
:  Multi-codec (Divx, Xvid)
:  Bluetooth(R) 3.0 + High Speed Profile
:  GPS / Geo-tagging
:  DLNA - fast internet connect
:  1650 mAh Battery
kotak

Leather pouch - bukan free lah, aksesori paling penting kerana chegu tidak minat kalau hp di poket slua.
Chegu minat bebeno kat fungsi kameranya kerana banyak gambo di belog nih amat tidakjelas. Tu yang mau beli beno.

Cuma sejak kebelakanagan nih, bnyk hp yang membangunkan fungsi android. Laju gile internet kalau menggunakan hp ni. Ringan pun jugak. Nipis pun jugak. Cuma skreen beso sikit.

xperia x1i - masih boleh pakai lagi. Chegu x teringin nak trade in. sentimental you

2 ulasan:

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.. ..

ShareIt