Ahad, 10 Mac 2013

Nota Padat Matematik Ting 1,2 dan 3

Sekarang, matematik di sekolah sudah mula berperingkat dalam bahasa melayu. PBS akan sudah mengambil alih peperiksaan PMR. Masih tidak tahu lagi apa pula cerita SPM kelak. Bagi pelajar-pelajar yang mahu mencari nota Matematik, disini ada beberapa Pautan untuk nota. Nota bergambar disediakan supaya mudah diletakkan tanda matematik yang agak sukar dimuatkan di blogspot ini.

Kini Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) akan digantikan kepada Penilaian Tingkatan 3 (PT3), jadi nak study cepat sini ada formula, nota dan rumus yang boleh digunapakai. Chegu dimaklumkan penggunaan kalkulatorsaintifik yang tidak boleh dipogramkan boleh digunakan.

HOT 2014

Nota adalah padat dan ringkas.

Anda perlu tunggu 5 saat untuk Iklan Selingan
Tekan di sini untuk panduan download


Pautan Nota-Nota Ringkas beserta latihan matematik Tingkatan 1

nota-matematik-tingkatan-1-bab1-nombor-bulat
nota-matematik-tingkatan-1-bab-3-pecahan
nota-matematik-tingkatan-1-bab-4-perpuluhan
nota-matematik-tingkatan-1-bab-5-peratus
nota-matematik-tingkatan-1-bab-6-integer
nota-matematik-tingkatan-1-bab-7-ungkapan-algebra
nota-matematik-tingkatan-1-bab-8-asas-pengukuran
nota-matematik-tingkatan-1-bab-9-garis-lurus-dan-sudut
nota-matematik-tingkatan-1-bab-10-poligon
nota-matematik-tingkatan-1-bab-11-perimeter


Pautan Nota-Nota Ringkas beserta latihan matematik Tingkatan 2

nota-matematik-tingkatan-2-bab-4-persamaan-linear
nota-matematik-tingkatan-2-bab-5-nisbah-kadaran
nota-matematik-tingkatan-2-bab-6-teori-pitagoras
nota-matematik-tingkatan-2-bab-7-lukisan-geometri
 - video lukisan geometri
nota-matematik-tingkatan-2-bab-8-Koordinat
nota-matematik-tingkatan-2-bab-9-lokus
nota-matematik-tingkatan-2-bab-10-bulatan
nota-matematik-tingkatan-2-bab-11-transformasi
nota-matematik-tingkatan-2-bab-12-bentuk-geometri
nota-matematik-tingkatan-2-bab-13-statistik


Pautan Nota-Nota Ringkas beserta latihan matematik Tingkatan 3

nota-matematik-tingkatan-3-bab-1-garis-lurus-dan-sudut
nota-matematik-tingkatan-3-bab-2-poligon-2
nota-matematik-tingkatan-3-bab-3-bulatan
nota-matematik-tingkatan-3-bab-4-statistik-2
nota-matematik-tingkatan-3-bab-5-indeks
nota-matematik-tingkatan-3-bab-6-ungkapan-algebra-2
nota-matematik-tingkatan-3-bab-7-formula-algebra
nota-matematik-tingkatan-3-bab-8-bentuk-geometri-3
nota-matematik-tingkatan-3-bab-9-lukisan-skala
nota-matematik-tingkatan-3-bab-10-transformasi-2
nota-matematik-tingkatan-3-bab-11-persamaan-linear-2
nota-matematik-tingkatan-3-bab-12-ketaksamaan-linear
nota-matematik-tingkatan-3-bab-13-graf-fungsi
nota-matematik-tingkatan-3-bab-14-nisbah-dan-kadar
nota-matematik-tingkatan-3-bab-15-trigonometri


TERBARU - Jika Link dibawah terlalu lama untuk dibuka 

25 ulasan:

  1. kenapa latihan die lain yg keluar ???

    BalasPadam
  2. FORM 2 BAB 8 x de pon..buatla...

    BalasPadam
  3. Bagus lah. Cuma nota mathematics form 1 and form 2 tak lengkap.

    BalasPadam
  4. boleh bagi soalan ramalan x

    BalasPadam
  5. mathematics is my fav subjek !

    BalasPadam
  6. TERIMA KASIH..perkongsian P.I.N.T.A.R

    "Sharing is caring"

    BalasPadam
  7. salam. terima kasih chegu zam,,,,,,
    saya ada gunakan bahan dari blog tuan.
    mohon halalkan ilmu.
    saya doakan chegu zam sihat dan dimurahkan rezeki. amin.

    BalasPadam
  8. terima kasih di atas perkongsian ilmu ini...

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum cikgu,
    di manakan nota tingkatan 2 bab 3
    ungkapan algebra II?

    Terima kasih, cikgu..

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum Cikgu. izinkan saya untk m'ambil sebagai rujukan.. Terima kasih

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum..
    cikgu Zam..minta izin untuk share sbg rujukan...

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum! Cg Zamri! Sye Nazhan plajar SMKDBD,bekas anak murid cg... 2/3 Cekal... Trima ksih atas prkngsian ilmu ni... Doakn saya brjaya... In sha allah! :D

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum ckgu, thanks bgi nie utk rujukan. cuma kandungan tingkatan 2 takde bab 123&8 . harap ckgu perbetulkan. once again, trima kasih.. izinkan sye copy utk buat rjukan. doakan sye brjaya ye! :)

    BalasPadam
  14. terima kasih atas semua maklumat ni..

    BalasPadam
  15. Assalamualikum cikgu,
    untuk silibus matematik tingkatan 1 2 3 adakah masih sama atau ada update terkini? Tak boleh nak tengok dekat page kementerian pendidikan.

    Terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masih sama. Buku teks sahaja yg berubah drp inggeris ke Bahasa Melayu

      Padam
  16. Alhamdulillah, skrg ni saya sudah fhm & igt semua bab di atas,klu xde nota padat ni, sampai bila2 pun cuma fhm tapi x igt

    BalasPadam
  17. Knape tak leh bukak bab 9 form ni?aigoo..nk sangat belajar nihhh

    BalasPadam
  18. Salam cikgu terima kasih saya ambil ye.

    BalasPadam
  19. salam.terima kasih atas nota padat ini..

    BalasPadam
  20. Cikgu tolong saya ajar indeks form 3....saya tak boleh nak faham la..

    BalasPadam
  21. assalamualaikum cikgu..sy mohon ambil nota-nota ni ye...moga Allah permudahkan urusan cikgu

    BalasPadam

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.. ..

ShareIt