Selasa, 4 Februari 2014

Kalkulator Android - My Script Calculator

Chegu ingin nak share perisian android yang memudahkan kerja Chegu sendiri sebagai guru Math. Kita selalunya ada android ni berbanding kalkulator saintifik yang besar gedabak. (Uhh Samsung Tab yang besar gedabak, bleh pak bawa?) ahhh alasan semata.

Tapi pelajar-pelajar dan murid-murid tak digalakkan buat ni ye... sekolah 'still' tak berikan anda membawa handphone atau seangkatan dengannya ke sekolah, kat rumah plakkk? sila berhubung dengan FaMa anda (Ibu bapa lah)

Perisiannya boleh didapati di Play Apps.

Nama Apps : My Script Calculator
Downlod Link : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.visionobjects.calculator
Review : Sangat senang untuk memasukkan data. Tulis je dengan tangan. Kebanyakan apps lain, anda perlu menekan butang tertentu dan paparan yang keluar sangat rumit (shift, ^ untuk kuasa). Ada yang tiada fungsi tertentu seperti pecahan. Boleh juga selesaikan persamaan linear 1 pembolehubah dengan meletakan anu sebagai tanda ? Tekan Tutorial kat menu dia untuk belajar menggunakannya

Screenshoot
In Play Apps

Icon



Em mungkin ada yang nak tanya macamana nak screen capture daripada android Tab, Senang - Tekan butang On/Off dan butang Volume Down serentak

Memang best dan mudah... Senang nak semak jawapan sebab chegu selalunya alan buat soalan tanpa tahu jawapannya. Dengan My Script Calculator ianya cepat

cth :      2( ? ) - 12 = 20 (persamaan linear)
Apps ini terus beri jawapan diletakkan jawapannya dalam ( ? ).
Sooo pelajar buat jalan kerja / kedepan selesaikan, Chegu dah tahu jawapan ... Seperti kata guru lain, mesti buat jalan kerja... kiki

2 ulasan:

  1. Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput follow blog saya juga ya,kalau sudi.

    BalasPadam
  2. saya cikgu bi.
    pegi kelas bawak kamus elektronik je..hehe

    BalasPadam

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.. ..

ShareIt