Rabu, 30 November 2011

Hotel - Kota Kinabalu, Sabah

Sebelum chegu pulang ke semenanjung, menginaplah chegu di Rainforest Lodge, Kota Kinabalu. Betul-betul berhadapan dengan pasaraya Milimewa.


Papan tanda hotel depan milimewa KK

Hotel ni bukanlah budget hotel, semalam untuk singgle bed RM 110, siap dengan breakfast. Kawan chegu yang rekemen, ada special sikit lah, hheeee

Bilik No 21 - single bed

Ada singgle bed, bilik air, flat screen tv, aircond. Kat luar ada tempat bacaan, class tu cuma masa chegu tengok-tengok takde sape pun kat sana. Tapi kalau orang luar, rajin diaorang baca buku tu.

Koridor
Malam bawah koridor memang happening. Ada live band. Ramai pelancong asing datang singgah santai kat sini.

Maka macam biasa la chegu gatal tangan nak bagi rating (drp 5 bintang)
(a) Suasana 1 bintang - sbb bising sikit,tapi kalau dah mmg suka life mcm tu x pe kot
(b) Kemudahan 2 bintang (tak luas mana tapi mcm xclusive sikit)
(c) Koridor 3 bintang (luas giler)
(d) Overall 2 bintang (tak la membanggakan ... dah la mahal dik oii)
Bayaran mahal untuk beberapa kemudahan yang asas saje. Bukan hotel untuk budget dan mahal bukan taraf hotel kelas atas. Kebersihan saja tahap yang baik.

Rainforest Lodge, Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Alamat : Lot 48, Groud floor & 1st Floor, Jalan Pantai, 88000 Kota Kinabalu, Sabah.
Tel : 088-258228

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.. ..

ShareIt