Jumaat, 25 November 2011

Sukatan Pelajaran Matematik Bahasa Melayu

Tahun 2012 - bermulalah pengajaran di tingkatan 1 dan tingkatan 4 matepelajaran Matematik dalam bahasa melayu. Jadi terintai-intailah chegu huraian sukatan pelajarannya.

Macam tiada beza sahaja. Tapi baru peringkat awal chegu tengok. Apa-apapun, chegu akan update blog kalau ada perubahan silibus ni. Nota-nota menengah rendah (PMR) chegu kebelakangan ni ada juga chegu selitkan bahasa melayu. Nanti mungkin chegu akan sesuaikan atau buat posting baru nota-nota tu.

Untuk tingkatan menegah atas, lama sudah chegu tidak mengajar dan nota-notanya masih dalam kajian chegu. Semua nota chegu sesuaian dengan cara pemahaman pelajar supaya mudah difahami. Semuanya dirangka mengikut pengalaman chegu sendiri.

Tahun 2012 chegu masih lagi memegang hanya satu saja kelas matematik tingkatan 2. Lainnya mungkin subjek kemahiran hidup dan Matapelajaran Vokasional (MPV). Takdapat la peluang nak kaji lagi ilmu matematik ni untuk menengah atas.

Ni beberapa download HSP Matematik silibus baru 2012
HSP Matematik Tingkatan 1
HSP Matematik Tingkatan 2
HSP Matematik Tingkatan 3

tunggu 5 saat dan tekan skip ads untuk download k tekan disini untuk panduan download




hiasan
(dot...) Ini kali lah ... Kena beli buku teks baru la

13 ulasan:

  1. Cari HSP Sains teras tingkatan 1,2,3,4 dan 5
    link = http://cheguzam.blogspot.com/2011/12/huraian-sukatan-pelajaran-sains-bm.html

    BalasPadam
  2. HSP matematik tkn 4 (BM) blom ada ke??

    BalasPadam
  3. sy download hsp sains n maths..tq cg..

    BalasPadam
  4. terbaru untuk tingkatan 4 dan 5 tekan ini
    http://cheguzam.blogspot.com/2012/01/hsp-matematik-tingkatan-4-5-bm.html

    BalasPadam
  5. salam, kenapa sya dwnload HSP Mate form 1 x dapat

    BalasPadam
  6. X susah. Tekan link yg dihajati, tunggu 5 saat, tekan 'skip ad', tunggu download anda. Terima kasih

    BalasPadam
  7. Hsp tingkatan 4 & 5 ada suda http://cheguzam.blogspot.com/2012/01/hsp-matematik-tingkatan-4-5-bm.html

    BalasPadam
  8. Salam cgu...tq for HSP ting 1...

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam...tima kasih share untuk hsp mate T1...rpt untuk mate..cikgu ade ke?

      Padam
  9. salam... wah pandainye chekgu buat duit.... menuntut boleh????
    chekgu saiful......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam... Terima kasih banyak. Blog chegu Zam banyak membantu

      Padam

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

ShareIt

Lagi... Mengingat Pengetahuan sedia ada

.. Info Santai - Tips Berguna ..