Khamis, 1 Disember 2011

Santai - Jesselton Point

Macam dah ketinggalan sudah post chegu ni. Ni dia salah satu tarikan kat Kota Kinabalu, Sabah. Jeti ke taman Negara Tungku Abdul Rahman.

Taman negara ni terdiri daripada 4 tarikan pulau yang memang cantik-cantik untuk dilawati. Pulau-pulau tu adalalah Manukan, Sapi, Mamutik dan Sulug. Ada satu lagi pulau besar iaitu Pulau Gaya tapi pulau tu besar dan berpenghuni. Kalau nak ke sana dengan budget sederhana, ikut jeti ni, tapi kena survey harga tiket dulu. Tahun ni chegu tak jadi nak bawak kengkawan ke pulau ni sbb banyak halangan.

Chegu ke sini saja-saja santai sebab boleh minum-minum petang dan tengok suasana senja.

Pintu gerbang Jesselton Point,
Kota Kinabalu, Sabah

Minum petang, kat Asian Cussine - ABC, Cincau dan Cendol (sedap yg lain x sedap)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.. ..

ShareIt