Blog ini sesuai dipamer dalam chrome browser dan paparan lanskap

Jumaat, 30 Ogos 2013

Sambutan Kemerdekaan ke 56 (STK)

Sekolah Tinggi Kluang (STK) spt yang selalu disebut pengetua, "Sekolah Kluster Kecemerlangan", menyambut hari kemerdekaan ke 56 di dataran perhimpunannya pagi tadi. Majlis sangat meriah dengan setiap pelajar dengan megah dan bangga mengibarkan jalur gemilang. banyak program kecemerlangan sekolah ini buat, memang chegu puji sekolah ni. Sistem persediaan sekolah mengurus pra peperiksaan dan percubaan teratur.

Tema hari kemerdekaan tahun 2013 ini adalah "MALAYSIAKU BERDAULAT : TANAH TUMPAHNYA DARAHKU"

poster
Berikut diabadikan gambar saat-saat menyanikan lagu-lagu patriotik (gelagat pelajar mengibarkan jalur gemilang)

Pelajar Tingkatan 6


Semangat diaorang ni
Maka bermainlah difikiran chegu, sangat-sangat tak jauh berbeza kalau dibandingkan dengan sekolah-sekolah yang pernah chegu mengajar sebelum ini.

Teringat masa di SMK Kanibongan, Pitas, Sabah. blog ni belum terbuat, gambar pun dah hilang - sekolah membuat sambutan countdown malam 31 ogos, chegu bersama-sama guru-guru dan orang kampung, membina pentas dari kayu pokok bakau dan papan lapis, di padang sekolah. Pengalaman ni mana nak dapat lagi dah.

Buat pelajar-pelajar, dan seluruh warganegara - pertahankanlah pengorbanan orang terdahulu untuk anak-cucu kita nikmati. Syukur negara aman dan selamat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

ShareIt