Rabu, 14 Disember 2011

Jelajah 2011 - Siri 3 - Lost World of Tambun

11 Dis 2011, Ahad - Selepas majlis kahwin, terus chegu dan cikgu salmi sekeluarga ke Taman Tema Sunway City, Ipoh - Lost World Of Tambun, Perak. (Lost City)

Lost World of Tambun ni buka hari Isnin, Rabu, Khamis dan Jumaat dari 11 pg hingga 6 ptg. Untuk hari Sabtu, Ahad, cuti sekolah dan cuti umum, ianya dibuka dari 10 pg hingga 6 ptg.

Ada spa kat sini, Waktu operasi Lost world hot springs & spa 6pm - 10pm. Crystal Spa 3pm - 10pm. Untuk aromatherapy Massage, 60 min = RM130, 90 min = RM180 dan Head & Shoulder Massage 45min = RM80.

Pintu Utama - Lost World of Tambun


Discount Voucer - satu tiket ni untuk 6 orang dapat diskaun
Harga tiket masuk bagi dewasa RM 45 dan kanak-kanak RM 38. Kanak-kanak di bawah 90cm pula percuma. Kena sukat dulu tinggi anak-anak supaya tak terbayar yang tak patut. Ada pengukur tinggi kanak-kanak disediakan. Seronok dapat diskaun voucher kat gambar atas tu, harga tiket RM 41.

Ha.. seronok la mandi kat taman penuh sesak dengan orang, mana tidaknya hari cuti. Tak ambil gambar masa mandi sebab censor sikit. Gambar kat atas ni banyak gambar di petting zoo, ada macam-macam jenis unggas, arnab, ferret, ular. Barulah kali pertama chegu  pegang ular ni., rasaya licin bersisik tapi suam-suam. Hee geli gak.

Cenderahati kenang-kenangan, magnet fridge
Ada macam-macam tarikan kat sini lagi, Ada tiga mainan yang agak-agak tak patut anak2 yang kecil naik. Terutama Kapal macam buaian, Kita orang tua ni memang seronok. Kemudian ada keretapi, melihat harimau, Slide 8tube, kolam air panas, kolam massage sendiri, kolam untuk kanak-kanak, kolam macam kat pantai, dan ada lorong air, dicadangkan sewa pelampung 8tube RM 12 & deposit RM10. Kitaorang disini dari jam 2 sampai jam 6.

Yang tak best diaorang tak bagi bawak makanan sendiri. Tak seronok la kalau keluarga nak pinik. Makanan kat dalam ni dahlah mahal tahap gaban. Tak patut... Tapi macam dah trend la mana2 tempat rekreasi semuanya mcm nun. Lepas tu tekan habis-habisan kat pengunjung. Kalau macam ni, sekali je la... lain kali haram

Homestay di Chemor, Perak
Malam Chegu menumpang di Homestay yang dah ditempah awal-awal oleh cikgu salmi. Rumahnya lebih kurang sama macam rumah cikgu syah beli, mana taknnya dekat je, rumah ni fasa 1, syah beli fasa 2. Ada 4 bilik dengan 2 tandas. Semua kemudahan asas ada, sesuai untuk seisi keluarga kalau nak menetap. Pemilik homestay nilah yang bagi voucher diskaun tadi.

Nama : Seri Desa Homestay, Chemor, Perak
Harga semalam : RM110
Tel : 016-5455995

Sambungan...
Siri 1
Siri 2
Siri 3
Siri 4

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.. ..

ShareIt