Blog ini sesuai dipamer dalam chrome browser dan paparan lanskap

Sabtu, 21 September 2013

(7) Ketaksamaan Linear (Linear Inequalities)

(7) Ketaksamaan Linear (Linear Inequalities)
Linear Inequalities | Ketaksamaan Linear | One Unknown | satu pembolehubah | gabungan dua ketaksamaan | penyelesaian masalah |

ilmu pmr : nota-matematik-tingkatan-3-bab-12-ketaksamaan-linear



Mahu Nota yang lain dalam siri ini
Kandungan Nota Ringkas Matematik SPM [Klik Disini]

4 ulasan:

  1. Hi cikgu, nak Tanya bila kita Kena tukar symbols <\> Kapada symbols lain? Maksudnya sila tengok example no 7, symbols ketaksamaan dah tukar Kapada symbols yang lain Kat jawapan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Contoh 7 tu bila ketaksamaan membabitkan darab atau bahagi nombor-nombor negatif

      Padam
  2. Saya tak faham kenapa dlm contoh 8 from x> dan sama dgn 5 dia jdi kurang dan sama dgn 5/-2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau ada num negatif yg nak pindah jadi darab atau bahagi. Hukum akan bertukar. Ez

      Padam

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

ShareIt