Rabu, 17 Oktober 2012

Hasil Pelajar + PBS

Menarik bulan ini lepas dah lama dah tak updatee blog nie. Takde cite yang menarik la. Mungkin sebab sekolah OLD school, dah patut la sebab kat sini, guru-guru dah berpengalaman, mana nak sama pemikiran macam kita yang muda nie..

Chegu amat sibuk la dalam beberapa bulan sebab PBS (pentaksiran Berasaskan Sekolah) ni la. Macam dah muak dan jemu asik bercakap pasal PBS nie je. Bebudak pun kalau tengok kita berangkut fail bebanyak ni memang nak buat PBS lah, aper lagik.

Barulah nampak macam best sikit sebab subjek geografi yang memerlukan pelajar membuat barangan-barangan dari sumber terpakai. Bersusunlah belakang chegu 'arca-arca' budak kelas 1KAA (Kelas aliran agama).

Rumah dari batang aiskrim
nota / notis mini dengan magnet
Bakul dari kertas surat khabar, frame gambar,
Kotak hadiah, Pasu bunga

Tempat alatulis dari bekas kerepek kentang dan
batang aiskrim
Jeles juga sebab matematik hanya buat kiub dan kuboid sahaja dari kertas manilakad. Tah le, diaorang yang gubal soalan PBS math dah takde idea kot.

Yang pasti kenalah siapkan 'key-in' markah sebab dah nak due date hujung bulan ini.




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.. ..

ShareIt