Rabu, 18 Jun 2014

Semak Keputusan UPU keIPTA dan RAYUAN

Semakan keputusan Ke IPTA Sesi 2014/ 2015 (Kategori Lepasan SPM) sudah boleh disemak melalui laman dan link berikut. Tahniah Chegu ucapkan kepadayangberjaya. Juga dibuka rayuan untuk kemasukan. Anda juga boleh menggunakan sistem khidmad pesanan ringkas untuk mencuba kembali memohon.

Status : Dibuka 

Calon lulusan SPM 2013 yang telah memohon ke IPTA, Untuk membuat semakan, calon boleh layari portal rasmi http://upu.moe.gov.my/

atau

Sila semak guna saluran dibawah: SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN KEMASUKAN KE IPTA BAGI PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN SPM/SETARAF SESI AKADEMIK 2014/2015


SALURAN 1 : https://online.moe.gov.my/upu/hebahan/index.php
SALURAN 2 : https://jpt.utm.my/
SALURAN 3 : http://jpt.uum.edu.my/
SALURAN 4 : https://jpt.unimas.my/hebahanKeputusan/indexspm.jsp

Semakan Keputusan Rayuan Kemasukan ke Politeknik Konvensional/METrO, Kolej Komuniti dan ILKA bagi Lepasan SPM/Setaraf & SKM Sesi Akademik 2014/2015

SALURAN 1 : Politeknik : http://www.politeknik.edu.my/portalbpp/index.asp
SALURAN 2 : IKBN : http://eikbn.gov.my/semakIKBN2014/semak4.php
SALURAN 3 : Kolej Komuniti : http://online.jpkk.edu.my/eborangkk_mod_v2/
SALURAN 4 : JTM/ADTEC/ILKA : http://www.jtm.gov.my/ver25/index.php/ms/semakan-permohonan
SALURAN 5 : NATC : http://202.190.123.54/NATC/V4/result/
SALURAN 6 : CIAST : http://aplikasi.ciast.gov.my/semakanpermohonan/semaktawaranks.php

Semakan Keputusan Rayuan Kemasukan ke IPTA/Politeknik Premier bagi Lepasan SPM/Setaraf Sesi Akademik 2014/2015


Bermula jam 12 tengahari, 12 Jun 2014 sehingga 11.59 malam 11 julai 2014
Boleh menggunakan SMS - mesej - panduannya pada gambar di atas

SALURAN 1 : https://online.moe.gov.my/upu/hebahan/rayuan/
SALURAN 2 : https://jpt.unimas.my/hebahanKeputusan/

8 ulasan:

  1. selamat menge-check bagi yg nk kena check.. :)

    BalasPadam
  2. Semoga memudahkan kpd sesiapa jua yg berkenaan.

    BalasPadam
  3. sekarang semuanya dihujung jari,mudah dan pantas,zaman ana dahulu kena tunggu abang posmen hantar..hehe

    BalasPadam
  4. kalau nak semak untuk penerapan UiTM macam mana ye cikgu ? huhuhu

    BalasPadam
  5. Semakan penempatan UiTM kat http://pengambilan.uitm.edu.my/anjung. Tapi macam tak on je. Mungkin pengambilannya lama dah. Sekarang ni rayuan je

    BalasPadam
  6. Selamat pagi cikgu! Sampai ke menara gading pun masih nak bantu student. :) Sgt berdedikasi :)

    BalasPadam
  7. hehehe saya dah tahu cikgu ...bukan url yg tu tapi ada satu lagi ..student je boleh bukak yg tu..apa pun tenkiu ckgu

    BalasPadam
  8. baru semalam ada cikgu kat sekolah tanya nak buat rayuan utk msk ipg kat cyberjaya..rupanye xde online.

    BalasPadam

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.. ..

ShareIt