Isnin, 5 November 2012

Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Baru-baru ini, chegu membeli Samsung Galaxy Tab 2 7.0. Lama dah survey, memang besar la sikit berbanding samsung galaxy S2.

Ambil yang putih. Nape kalau pegi kedai warna putih
yang dah nak abis stok

Build in app yang ada yang best adalah Polaris Office untuk aplikasi office dan Mini App (yang ada tanda ^ kat gambar tu) iaitu shortcut untuk tablet seperti telefon dan msg yang cepat.

Ada beberapa software yang ada di google play yang sesuai chegu rekemen

1. Easy Answer 

Tak perlu tekan ke skirn untuk jawab (no need to slide to answer), tengok siapa call dan terus letak di telinga, terus jawab.
Ingatkan kat samsung s3 je yang ada. tab pun bleh. Chegu dah test kat samsung s2, pun sama lagi cepat menjawab.
(Mungkin semua telifon guna android pun boleh, nanti chegu try!)

2. Google Crome

Ni lagi best. PPPBS 100% compatible. Dah banyak kali guna, semua data dapat masuk walaupun dia kata gunakan explorer sahaja
Kalau link terlalu kecil dan jari anda terlalu besar, dia auto zoom supaya anda boleh memilih link sesuai, tak perlulah asik 2 3 kali tekan sebab tertekan link lain dek jari besar.

Di u tube, macam dah takde keje dah diaorang buat jatuh hp mahal2 ni. tapi yang pasti Samsung Galaxy Tab 2 7.0 ni memang tahan lasak. Cuma agak berat sikit je la dan besar gedabak.


Amacam!!! nak buatke kat korang punye. Tak berani punnn....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.. ..

ShareIt