Sabtu, 5 April 2014

Kad Kutipan Parenthon


Huu... semua kakitangan sekolah, tak kira guru, murid dan kakitangan kena kutip derma... Semalam sempena cuti Jumaat, ada segerombolan pelajar datang ke rumah minta derma... Rupa-rupanya rumah cikgu lah, Bukannya chegu tak mahu derma, Chegu sendiri kena pungut juga.

Bukannya apa, duit ni untuk kegunaan prasarana sekolah juga. Ada projek pemuliharaan pintu-pintu yang telah kopak... Kalau tak percaya cuba lihat Drama Shiro Kat TV Warna Astro tu... Pintu bilik darjah masa diaorang kena denda bercangkung kat luar bilik darjah tu mana ada daun pintu... Hampir 20% pintu bilik-bilik darjah kat STK ni takde daun pintu...huhu... dan untuk kegunaan lain-lain.. Kebetulan sekolah tahun ni ada Sambutan Ulangtahun Ke-75 Tahun, Sambutan Jubli Intan (cecuba bayangkan usangnya sekolah)

Jadi, Ada salah tak nak minta kat pembaca-pembaca blog Chegu untuk menderma... emm kalau minat bolehlah email di chegu2@yahoo.com, guna online banking / masukkan ke akaun bank dan beritahu dlm email, nak tulis nama sebagai Hamba Allah pun boleh (Teringat masa kecik dulu mintak derma ke rumah-rumah, Tak sangka dah tua bangka ni pun kena but benda sama)

Tak paksa, saja post kalau ada nak bersedekah, Jom tengok vid dari thailand, Banyak nilai murni boleh kita belajar

.

10 ulasan:

  1. For Chinese primary schools, the donation is an annual event.

    BalasPadam
  2. dulu pernah juga kena kutip derma ni masa kat sekolah rendah.. yg pengakap, kena kutip derma dengan buat keje. kami cuci halaman rumah sesapa, nanti tuan rumah bayar, duit tu dapat kat sekolah.. heheh

    BalasPadam
  3. teringat zaman sekolah dulu...dulu kat sekolah namadia jogathon..lepas kutip derma ini ada event ala-ala marathon gittew..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  4. Semoga dipermudahkan segala urusan cheguzam... aamiin.. :)

    BalasPadam
  5. bro, mengajar kat kluang ke?
    saya punye sek kat muar ne.

    BalasPadam
  6. Sekolah anak saya pun penah kena kutip derma mcm ni..tp kutipan mesti atas RM10 kurang dari tu cikgu tak terima..payah juga kan

    BalasPadam
  7. Esok last hari kutipan. Ada sape nak derma?

    BalasPadam
  8. time sekolah ada juga kena benda ni...sekolah rendah

    BalasPadam
  9. Anak Nurul skola Cina, setiap tahun memang ade dan Murid2 tidak dibenarkan kutip derma so bermakna ibubapa la kene buat..

    BalasPadam

Silakanlah komen, tetapi hendaklah menjaga etika. Ilmu untuk manfaat semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.. ..

ShareIt